Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Strawberry Lemon Cupcakes 16 juli 2012

Filed under: koken — krektfriez @ 17:46
Tags: , ,

Ik vind het erg leuk om lekkere dingen te koken en te bakken. Op de site van www.tastespotting.com kwam ik onderstaand recept tegen. Met Amerikaanse maten en gewichten, dus alles herberekent en de cupcakes gemaakt. Door de monchou zijn de cupcakes niet droog, door de limoen lekker fris. Kortom: Je eet je vingers er bij op!

Voor 12 cupcakes heb je het volgende nodig:

* 100 gram monchou

* 60 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur

* 100 gram basterdsuiker

* 15 gram limoenrasp

* sap van 1 limoen

* 5 gram vanille-extract

* 2 eieren

* 0,5 dl olie

* 0,5 dl halfvolle melk

* 80 gram bloem

* 6 gram bakpoeder

* snufje zout

Ingrediënten voor de topping:

* 100 gram poedersuiker

* 100 gram boter op kamertemperatuur

* 100 gram monchou

* 5 gram vanille-extract

* 100 gram verse aardbeien

* 15 gram suiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Doe papieren vormpjes in de muffinvormpjes.

Doe de bloem, zout en bakpoeder in een kom en meng het. Doe in een andere kom de monchou, de boter, de suiker, vanille-extract, limoenrasp en limoensap en meng dit tot een luchtig mengsel in 3-4 minuten.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe, tussendoor goed mengen. Meng daarna de olie door het mengsel. Voeg het bloemmengsel toe (in 3 porties) afgewisseld met de melk (2 porties). Eindig met het bloemmengsel. Probeer niet te lang te mixen.

Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met het deeg en bak ze af in 25-30 minuten. Ze zijn gaar wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.

De frosting maken:

Pureer in een foodprocessor of keukenmachine de aardbeien. Druk ze daarna door een zeef zodat de zaadjes verwijderd worden.  Doe de aardbeiensaus met suiker in een steelpannetje. Verwarm dit zachtjes en reduceer de saus zodat deze op de achterkant van een lepel blijft liggen. Laat het afkoelen.

Doe de afgekoelde aardbeiensaus in een kom en mix dit met de overige ingrediënten goed door elkaar. Schep het over in een spuitzak en laat dit opstijven in de koelkast (ong. 2 uur). Versier er je cupcakes mee.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s