Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Oosterse gehaktballetjes 21 juli 2012

Filed under: koken — krektfriez @ 17:03
Tags: , ,

Lekkere pittige gehaktballetjes om te serveren bij de borrel (of wanneer je grote ballen maakt, voor bij de maaltijd) heb je het volgende nodig:

* Rundergehakt (ongekruid)

* zakje nasikruiden (de goedkoopste zijn prima)

* 1 ei

* scheutje ketjap

* paneermeel (of 1 beschuit)

Bereiding:

Wel de nasigroente in een klein beetje water. Leg het gehakt in een schaal en voeg de nasikruiden, ei, ketjap en wat paneermeel toe. Kneed alles goed doorelkaar. Draai er balletjes van ter grote van een walnoot. Bak ze in wat boter en serveer ze warm. Lekker met wat pindasaus of sweetchilisaus.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s