Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Courgette in zoetzuur 7 augustus 2012

Filed under: koken — krektfriez @ 10:43
Tags: , , ,

Al een tijdje had ik een recept liggen van courgette in zoetzuur. Nu wilde ik dit eindelijk eens zelf maken. Dus ingrediënten gekocht en aan de slag gegaan.

Dit is het resultaat:

Wat heb je er voor nodig?

Ingrediënten
1 kg courgettes
2 grote uien
50 g zout
500 ml azijn
250 g suiker
1 bos selderij, grofgesneden
1 Spaanse peper, in grove stukken
3 theelepels geelwortel (kurkuma), poeder
3 theelepels mosterdzaad, gekneusd

Bereiden
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de uien in halve ringen. Leg de groenten in een schaal en strooi het zout erover, laat dit minstens 2 uur staan.
Breng de azijn samen met de suiker, selderij, Spaanse peper, kurkuma en het mosterdzaad aan de kook en laat 5 minuten op middelhoog vuur goed doorkoken. Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af en laat uitlekken. Dep de groenten droog met keukenpapier. Schep ze in een schaal en schenk het suiker-azijnmengsel eroverheen. Laat het een nacht intrekken.


Breng het geheel de volgende dag opnieuw aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan in de jampotten.
Laat op middelhoog vuur het overgebleven kookvocht inkoken tot de helft, zodat er een stroperige vloeistof overblijft. Schenk deze over de groenten in de jampotten.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s