Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Gevulde kipfilet met pesto en rauwe ham 12 september 2012

Filed under: koken — krektfriez @ 19:01
Tags: , , ,

Heerlijk gerecht en door de vulling blijft de kipfilet lekker mals!

Hoe maak je het? Snijd een kipfilet open, als een envelop. Smeer hier een lik groene pesto op (zelfgemaakte pesto of lekker makkelijk uit een potje). Vouw de kipfilet weer dicht en steek er 1 of meerdere cocktailprikkers of satéprikkers door, zodat de kipfilet dicht blijft zitten.

Bak de kipfilet rondom bruin in een koekenpan met wat olie. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Neem de kipfilet uit de pan en haal de prikkers eruit. Wikkel de kipfilet in 2-3 plakjes rauwe ham en leg deze dan in een licht ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet de kipfilet er in. Bak deze ong. 20 minuten in de oven.   Eet smakelijk!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s