Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Witte koolsalade met appel, walnoot en kipfilet 20 oktober 2012

Filed under: koken — krektfriez @ 10:16
Tags: , , ,

Deze salade is heerlijk in de zomer, maar vandaag heb ik hem gegeten op een lekkere Italiaanse bol (van Bakker Bart 😉 )

Rasp of snij zeer fijn een kwart witte kool in  reepjes. Blancheer deze heel kort door er kokend water op te gieten, een paar minuten te laten staan en dan af te spoelen met koud water.

Snijd een halve appel in fijne reepjes, een rode ui in halve ringetjes. Kipreepjes heb ik kant en klaar gekocht of je kunt een kipfilet gaar laten koken in water met daar aan toe gevoegd een kippenbouillontablet. Snijd de kipfilet daarna in reepjes. Hak 4 walnoten fijn.

Meng alle ingrediënten doorelkaar. Meng een halve eetlepel mosterd met een eetlepel creme fraiche en wat citroensap en peper. Meng de dressing door de salade.

Eventueel nog op smaak brengen met wat peper en citroensap.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s