Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Italiaanse broodstengels 10 februari 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 13:44
Tags: , , , ,

Gisteren heb ik Italiaanse broodstengels gemaakt. Het recept heb ik uit het broodreceptenboek wat ik bij de kringloop heb gekocht. Heb er nog wel een eigen twist aangegeven. Ik heb de helft van onderstaande ingrediënten gebruikt, dit was genoeg voor 16 broodstengels.

Wat heb je er voor nodig:

* 1 el schenkstroop

* 2 el olijfolie

* 500 gram bloem

* 1 el gist

* 2 tl zout

* 125 ml warm water

* 1 bosje lente-uitjes

* 40 gram Parmezaanse kaas

* 100 gram rauwe ham

 

Bereiding:

1. Meng de schenkstroop en de olie door het water en giet het mengsel over de bloem. Voeg tevens het gist en zout toe. Kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg de fijngesneden lente-uitjes, fijngesneden rauwe ham en de helft van de Parmezaanse kaas toe en kneed dit door het deeg.

2. Vorm een bal van het deeg en bestrijk met een beetje olie. Zet 1 uur terzijde.

3. Duw de lucht uit het deeg en rol het deeg uit. Snijd het deeg in vier stukken en snijd elk stuk in repen van ongeveer 1 cm dik. Trek aan beide uiteinden van de repen totdat deze ongeveer 20 cm lang zijn. Rol ze lichtjes in een ronde vorm.

4. Besprenkel met water en rol de stengels door de overgebleven Parmezaanse kaas. Leg de repen op een ingevette bakplaat. Besprenkel met water en bak 20 minuten op 200-225 graden, tot de stengels knapperig en goudbruin zijn.

Het officiele recept laat de lente-ui, Parmezaanse kaas en rauwe ham eruit. In plaats van op de buitenkant Parmezaanse kaas te strooien, worden de stengels voor het bakken door  sesamzaad of maanzaad gerold.

 

016 021

 

Lekker bij een kopje soep!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s