Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Rinsma voor Remco 2 maart 2013

Filed under: van alles wat — krektfriez @ 20:42
Tags: , ,

Mijn blog gebruik ik eigenlijk alleen voor posts over koken, tuinieren en creatieve dingen, maar je moet ook wel eens een uitzondering maken. En voor het volgende wil ik graag een uitzondering maken. Omdat ik Remco gekend heb, als dorpsgenoot, iemand die je tegen kwam op het sportveld, iemad die altijd wel even een praatje maakte. Hij overleed veels te jong aan de gevolgen van kanker.

Vanuit de collega’s van Remco is er een aktie opgezet, om geld in te zamelen voor het KWF. Ik wil hier ook graag aandacht aan besteden, door hun verhaal hier ook neer te zetten, want hoe meer aandacht, hoe beter. Iedereen kent wel iemand die aan deze rotziekte is overleden, we willen graag dat er iets aan gedaan kan worden.

Voor meer informatie kijk op: http://remco.rinsma.nl/

 

c7a79a21c15b4379420827c6ed0c365a

Kanker is bij iedereen een zeer gevreesde ziekte.

Feit is dat één op de drie Nederlanders te maken krijgt met kanker. Hiervan geneest de helft en de andere helft leeft met kanker variërend van maanden tot enkele jaren.

Remco Brouwer monteur in onze Alfa Romeo afdeling was nog geen 2 jaar bij ons in dienst, toen vorig jaar mei bij hem keelkanker werd  geconstateerd.  De goedlachse en altijd vrolijke Remco wordt in het MCL Leeuwarden behandeld en na een slopende reeks van complicaties meldt hij zich 3 maanden geleden, met een smaller hoofd en een grote grijns weer beter.

Remco dwingt groot respect af door zijn vechtlust enerzijds en zijn gevoel voor realiteitszin anderzijds. Helaas, noch voor hij weer aan het werk kan gaan krijgt hij last van zijn schouder en blijkt dat de kanker in zijn botten is uitgezaaid. Dit was ongeneeslijk.

Zondag 13 januari jl. is Remco op 34 jarige leeftijd overleden, hij laat een dappere vrouw en twee lieve kinderen achter. Een gevoel van machteloosheid overvalt ons, en er is niets meer wat we kunnen doen, behalve rouwen.. Of is er toch iets?

Sipke Visser, onze  directeur heeft nog geen jaar geleden zijn vrouw verloren, zelfde ziekte, dezelfde machteloosheid. Bij hem ontstaat het idee om met een team van Rinsma de Alpe dHuez te beklimmen om iets terug te doen, steun te geven, de pijn wat te verlichten. Hij krijgt direct drie man mee die bereid zijn met hem in hun eigen tijd en voor eigen rekening mee te rijden.

De naam van de actie wordt  “Rinsma voor Remco“

Met als doel:  Op donderdag 23 mei as per fiets de Alpe dHuez beklimmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen t.b.v. de KWF Kankerbestrijding.

Het team zal bestaan uit:  – Johan Dijkstra – Bert de Haan – Sipke Visser – Chris Wassenaar (Inderdaad, de kaatser)

We zullen op 23 mei onze beste benen voorzetten en ons tot het uiterste inspannen om de tocht te volbrengen. Het zou mooi zijn als u / jullie ons financieel zouden willen steunen t.b.v KWF Kankerbestrijding. Dit kan via overboeking op Rinsma BV  Bankrekening nummer  31.98.41.839 o.v.v. Rinsma voor Remco. Heel hartelijk dank voor uw gift en steun.

Het Rinsma team.

 

Advertenties
 

One Response to “Rinsma voor Remco”

  1. Janine Says:

    Mooi initiatief!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s