Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Soesjes met een hartige vulling 7 april 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 19:35
Tags: , ,

Voor deze soesjes heb ik een recept gebruikt van de AH. Hoe deze soesjes te maken?

Ingrediënten:

  • 40 g roomboter
  • mespuntje zout
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 el boter of margarine, om in te vetten
  • 5 el melk

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 min. roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 min. gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 min. laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 min. laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.

Dan de vulling:

Ik heb voor deze soesjes 100 gram roomkaas gemengd met150 gram  oude geraspte kaas,  1 tl komijnpoeder en 2 el kookroom. Dit goed door elkaar mengen en dan tussen de soesje spuiten.

Je kunt ook andere vulling doen, bv paté (beetje verdunnen met creme fraiche) of geitenkaas met gedroogde tomaatjes en wat bieslook.

Mocht je geen soesjes willen maken, dan op zoek gaan naar soesjes zonder vulling.

hartige soesjes

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s