Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Lekkere recepten voor de barbecue 6 juli 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 19:33
Tags: ,

Het is zomer en dan wordt er overal volop gebarbecued. Hierbij een paar lekkere recepten die net even anders zijn.

* Amerikaanse spareribs:

  Ingrediënten

  • 0,5 tl engelse Mosterd
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,25 tl komijn
  • 0,25 tl oregano
  • 1,5 el arachideolie
  • 1 tl tabasco
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1,3 dl gezeefde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el worchestersaus
  • 2 tl azijn
  • 1,5 kg spareribs

   Bereiden

Meng mosterd, paprikapoeder, oregano, komijn en olie voor de saus. Voeg de rest van de ingredienten toe, met uitzondering van de spareribs. Verwarm de saus al roerend ongeveer 3 minuten op    een matig vuur en laat hem afkoelen.

Giet de saus over de spareribs en laat ze een nacht lang staan. bak ze op een heet barbecuerooster. Snijd de spareribs voor het serveren.

( uit het boek: Het grote boek met hapjes)

barbecue

  * Italiaanse Hamburgers:

   Ingrediënten:

  • 1 el olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 4 el verse pesto
  • zout en versgemalen peper
  • 1-2 beschuiten of paneermeel
  • 8 stukken ciabattabrood
  • 1 vleestomaat, in plakken
  • 1 bosje basilicum

    Bereiden

Verwarm de olie en fruit de ui in ca 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een halve minuut mee. Laat dit afkoelen. Kneed het gehakt goed door met de pesto en het uienmengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg genoeg verkruimelde beschuit toe om het gehakt niet te veel te laten plakken. Vorm er 8 hamburgers van het gehakt en laat deze in de vriezer op een plank en afgedekt met folie een half uur opstijven. Rooster de hamburgers om en om op de barbecue in ca 8 minuten gaar. Snijd de ciabattastukken open en beleg ze met een plak tomaat en een paar blaadjes basilicum. Leg er een hamburger tussen en serveer direct.

(uit Boodschappen 7-2012)

* Spaanse spies:

   Ingrediënten

300 g gemarineerde kipfilet

100 g chorizo in plakjes

1 rode paprika

2 schijven verse ananas

4 grote spiesen

kwastje olie

Bereiding

Snijd de kipfilet in 16 blokjes. Was, droog en snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd er 16 blokjes van. Snijd de ananasschijven in vieren, snijd de harde kern weg en snijd de kwarten weer in tweeën. Rol 16 plakjes chorizo op en rijg de blokjes kip, paprika, ananas en rolletjes chorizo om en om aan een spies. Bestrijk alles met een kwastje olie en rooster de spiesen op de hoogste stand van de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en gaar. Leg eventueel de eerste paar minuten een stuk aluminiumfolie op het barbecuerooster zodat de kip goed kan garen en de rest niet te snel verbrand.

(bron: De Keurslager)

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s