Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Bananencake met walnoten 13 augustus 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 15:07
Tags: ,

Vakantie! Dus tijd om weer eens te bakken. Vanmorgen een bananencake met walnoten gemaakt. Ik had nog een paar rijpe bananen liggen en die moesten op, vandaar deze cake. Het recept komt uit de Libelle.
002
Ingrediënten:
* 150 gram zachte boter (even van te voren uit de koeling halen)
* 150 gram witte basterdsuiker
* 3 eieren
* 150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
* snufje zout
* 2 bananen in kleine stukjes
* 75 gram walnoten (gehakt)

Benodigdheden: Cakevorm van 28-30 cm Of je kunt twee kleine cakevormen vullen.

Bereiding:
Klop de boter en de suiker luchtig en romig mengsel. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Meng het bakmeel en zout er door en meng het goed met een spatel. Voeg tot slot de bananen en de walnoten er door.
Vet de cakevorm in met boter en dek af met een op maat geknipt stuk bakpapier. Doe het cakebeslag in de vorm en bak deze in ong 60 minuten af in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius. Prik met een satéprikker of een breinaald in het midden van de cake om te kijken of deze gaar is. Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm. Helemaal koud laten worden en dan: Eet smakelijk!
006

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s