Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Double chocolate muffins (12-16 stuks) 20 augustus 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 18:28
Tags: ,

Heerlijke muffins, voor de chocoladeliefhebbers! (recept komt uit de Libelle)
Ingrediënten:
* 350 gram zelfrijzend bakmeel
* 1,5 tl bakpoeder
* 75 gram cacaopoeder
* snuf zout
* 125 gram lichte basterdsuiker
* 300 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
* 125 gram gesmolten boterdouble-chocolatemuffins (8)
* 225 ml melk
* 2 zakjes vanillesuiker
* 4 eieren (losgeklopt)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe papieren muffincups in de muffinvorm. Zeef het bakmeel, bakpoeder, de cacaopoeder en het zout boven een grote kom. Meng de suiker en de chocoladestukjes erdoor. Roer dan de gesmolten boter, melk, vanillesuiker en de losgeklopte eieren erdoor. Klop niet te lang, er mogen zelfs klontjes in blijven zitten. Schep het beslag in de papieren cupjes, maar vul ze maar voor 3/4. Ze gaan nog rijzen. Bak de muffins 25 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in het midden van de muffin om te kijken of deze gaar is. Laat ze 5 min. in de vorm afkoelen en haal ze dan uit de muffinvorm. Verder af laten koelen. Bewaar de muffins in een luchtdichte trommel.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s