Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Rode uienchutney 5 oktober 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 17:44
Tags: ,

Chutney komt van oorsprong uit de Indiase en Pakistaanse keuken, waar het na bereiding meteen werd gegeten. Later werd de chutney in Europa en Noord-Amerika gemaakt die langer houdbaar was. De rode uienchutney smaakt heerlijk bij paté, oude kaas of op toastje met brie. Ook lekker op een broodje met oude kaas.

011

Ingrediënten:
* 3 grote rode uien
* 1 el olie
* 1 el rode wijnazijn
* 2 el lichtbruine basterdsuiker
* versgemalen peper
* zout
* 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:
Snij de uien in fijne halve ringen en fruit deze in de olie licht aan in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat dit 15 min. op laag vuur zacht stoven. Voeg de rode wijnazijn, suiker en de zout en peper toe en laat dit nog 45 min. stoven. Proef of het op smaak is. Maak een glazen potje goed schoon (of laat het meedraaien in de vaatwasser) en zet het potje op een schone doek. Laat de chutney iets afkoelen en vul het potje hiermee. Schroef deksel erop en zet het omgekeerd neer om af te koelen. Zet het daarna in de koelkast. Hier is het ong. 1 maand houdbaar.

Advertenties
 

One Response to “Rode uienchutney”

  1. […] gevuld met geitenkaas en rode uienchutney Maak een rode uienchutney aan de hand van dit recept https://krektfriez.wordpress.com/2013/10/05/rode-uienchutney/ . Dit kun je al een dag van te voren doen. Vul een toastcupje met zachte geitenkaas en doe hier een […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s