Naast de rode uienchutney heb ik ook een mangochutney gemaakt. Veel zoeter van smaak, maar ook een beetje pit door de sambal er door. Lekker bij gerookte kip, gebakken aardappeltjes of bij een rijstgerecht.
Ingrediënten:
* 1 grote mango, in blokjes gesneden
* 1 ui, gesnipperd
* 2 el suiker
* 1 el gembersiroop
* 1 el sambal (of 1 rode peper, in fijne ringetjes)
* 1 teentje knoflook
* 1 el olie
* rasp van een halve citroen en het sap van een halve citroen
* versgemalen peper
Bereiden:
Verwarm de olie in een koekenpan en voeg hier de mango en de ui aan toe en bak dit voor 1 minuutje op hoog vuur en zet dan het vuur op de laagste stand. Voeg de gembersiroop en knoflook toe. Laat dit 2-3 minuten meestoven en voeg dan de suiker, sambal en de citroenrasp en sap toe. Laat dit ong 30-45 minuten stoven tot het de dikte van jam heeft. Voeg nog wat versgemalen peper toe. Proef de chutney en voeg evt voor wat extra pit een klein beetje cayennepeper toe. Doe de chutney in een schoongemaakt potje, draai het deksel er op en zet het 5 minuten op zijn kop af te koelen. Draai het potje weer om, en laat helemaal afkoelen. De chutney kan zo ong 1 maand in de koelkast bewaard worden.