Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Pompoensoep 27 oktober 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 11:53
Tags:

Gisteren een pan met pompoensoep gemaakt. Sommigen denken dat het veel werk is, maar dit is echt een simpele soep om te maken!

Ingrediënten:

* 1 oranje pompoen

* 1 ui (gesnipperd)

* half zakje waspeen

* snufje cayennepeper

* zout en peper

* 2 teentjes knoflook (gehakt)

* scheutje room

* half blokje groentebouillon

* ong 1 liter water

Bereidingswijze:

Boen de pompoen schoon, snijd hem in vieren en haal de zaden eruit. Snijd de kwarten in kleine stukken. Doe in een kookpan een beetje olie en fruit hierin de uien aan. Voeg de knoflook, peper, zout en cayennepeper toe. Wanneer de ui zacht is, de pompoen er bij in doen en schep dit nog een minuut om. Voeg een halve liter water en het halve bouillonblokje toe en de wortelen en laat dit ong 20 minuten koken. Pureer de pompoen en wortelen glad met een staafmixer en verdun de soep met water tot de gewenste dikte. Proef de soep en voeg evt nog wat peper en zout toe naar smaak. Maak de soep af met een scheutje (kook)room.

Tip: voeg wat uitgebakken spekjes toe en een lente-uitje (in ringen)

 

500-pompoenen

Advertenties
 

2 Responses to “Pompoensoep”

  1. Anna Wietske Hartzema-Teunissen Says:

    Inderdaad heel gemakkelijk te maken. Ik doe er ook wel eens een beetje geraspte gember door, niet teveel dan gaat het overheersen, maar klein beetje. Ook met wat peterselie erbij heel lekker.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s