Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Empenada’s 6 november 2013

Filed under: koken — krektfriez @ 19:53
Tags:

Een heerlijk hapje op een koude dag.

Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Snij een prei in hele dunne halve ringen en was de prei goed. Bak gehakt rul in de koekenpan, in zo weinig mogelijk boter. Voeg de prei toe en bak dit zacht. Kruid het met wat kerrie en peper. Voeg op het laatste moment een klein beetje sweet-chilisaus toe, zoveel dat het net aan het gehakt blijft plakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

Bekleed een bakplaat/rooster met wat bakpapier. Vul een plakje bladerdeeg voor de helft met het gehaktmengsel, vouw het bladerdeeg dubbel en smeer de randen in met een beetje ei. Druk met een vork de randen goed dicht. Herhaal dit bij de rest van de bladerdeegplakken. Smeer de bovenkant in met wat eigeel, voor een mooie bruine kleur. Leg ze op de bakplaat en bak ze af in ong 20 min.

empenada met gehakt en prei (3) empenada met gehakt en prei (4) empenada met gehakt en prei (5)

Eet smakelijk!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s