Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Nog meer hapjes 5 januari 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 11:15
Tags: , ,

Voor oudejaarsavond heb ik een schaal vol met koude hapjes gemaakt. Een paar hapjes heb ik al eens beschreven hier, maar er zaten ook nog een paar nieuwe bij. Hier vind je de beschrijving:

Salamihoorntjes (voor ong 30 stuks):
Ingrediënten:
* 15 plakken salami (vleeswaar)
* 1 pakje monchou
* 75 gram geraspte oude kaas
* mespuntje komijnpoeder
* snufje zout en peper
* Optie: 3-4 peppadewpepertjes

Bereidingswijze:
Meng in een kommetje de monchou, geraspte kaas, komijn en zout en peper. Snij de peppadewpepertjes fijn en voeg dit ook bij het mengsel. Roer alles goed doorelkaar. Halveer de plakjes salami.
Pak een kleine hoeveelheid van het mengsel en vorm hier een klein rolletje van. Leg dit op het halve plakje salami en rol dit als een hoorntje op. Zet evt vast met een prikkertje.
Wil je een iets minder pittig hapje, vervang dan de pepertjes door bv een augurkje of een halve paprika.

Omeletrolletjes (voor ong 18 stuks):
Ingrediënten:
* 2 eieren
* scheutje room
* zout en peper
* klein beetje verse peterselie
* 1 pakje boursin
* half zakje rucola
* 9 plakken rauwe ham

Bereidingswijze:
Klop de eieren, room, zout en peper en peterselie goed door elkaar en bak hier 3 dunne omeletten van. Laat ze goed afkoelen.
Besmeer ze met een dun laagje boursin, hierop een beetje rucola leggen, en tot slot 3 plakken rauwe ham. De omelet zo strak mogelijk oprollen. Snij de omeletten in 6 plakken en steek er een prikker in.

054

Verder had ik de miniquiches gemaakt, gevulde eieren en de hartige soesjes. Deze keer had ik ze gevuld met cremepaté, die ik iets verdund had met creme fraiche. En ik had gedroogde cranberry’s erdoor gemengd. Ook erg lekker!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s