Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

koekjes met cranberries en witte chocolade 26 januari 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 10:33
Tags: , ,

Heerlijke koekjes die een beetje zacht blijven van binnen. Het recept is voor ong 20-25 koekjes.

014

Ingrediënten:
* 225 gram ongezouten roomboter
* 150 gram lichte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 100 gram gedroogde cranberries
* 100 gram witte chocolade
* 275 gram bloem
* 1 eidooier
* snufje zout
* 0,5 el citroen -of limoensap

Bereidingswijze:
Hak de chocolade in stukjes en hak de cranberries ook iets kleiner. Klop de boter en suiker luchtig en voeg hier de eidooier bij. Klop alles goed door elkaar. Voeg de bloem, het snufje zout en het citroensap toe en meng het tot een stevig deeg. Meng de cranberries en de witte chocolade door het deeg. Maak van het deeg een rol en wikkel het in folie en leg het het deeg 2 uren in de koelkast.
Warm de (hetelucht)oven voor op 175 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en snijd van de rol plakken van ong 1/2 cm dik. Leg deze deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ong 15 min. af. Haal ze daarna uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, dit hoort dus zo. De koekjes worden hard als ze zijn afgekoeld.

Eet smakelijk!

Advertenties
 

2 Responses to “koekjes met cranberries en witte chocolade”

  1. britt Says:

    deze zien er super super lekker uit!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s