Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Italiaanse tomatensoep 25 mei 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 14:03
Tags:

Soep! Altijd lekker, en eigenlijk iedereen lust het. Deze soep is wel een favoriet.

Ingrediënten (voor 6 personen):
* 2 blikken gepelde tomaten (pureren)
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 1 kleine ui, gesnipperd
* 1 liter groentebouillon
* 1 prei, halve courgette, 3 wortels,
* klein beetje pasta
* 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
* 10 groene olijven (ontpit), gehalveerd
* 1 el olijfolie
* 1-2 schepjes suiker (naar smaak)
* zout en (knoflook)peper
* 1- 2 eetlepels mascarpone

Werkwijze:
Snijd de groente.
Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, samen met de tomatenpuree. Laat dit even goed aanfruiten en schenk hier dan de gepureerde tomaten bij en de groentebouillon. Voeg de gesneden groente en de Italiaanse kruiden toe en laat de soep zachtjes koken. Voeg de laatste 8 minuten een handjevol pasta toe en de olijven. Proef de soep (ik vind hem zelf dan vaak een beetje zurig, daarom voeg ik een beetje suiker toe). Evt nog op smaak brengen met wat zout en (knoflook)peper. Schep de soep op en doe een klein schepje mascarpone bij de soep.
Serveer er stokbrood met pesto bij.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s