Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Fryske Dûmkes 15 juli 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 18:10
Tags:

Vandaag het recept van een lokale lekkernij. Fryske Dûmkes. Een klein hard koekje met anijs.

Ingrediënten:
* 200 gram bloem
* 120 gram bruine basterdsuiker
* 40 gram hele blanke hazelnoten
* 5 gram kaneel en gemberpoeder
* 10 gram anijszaad
* 150 gram boter
* 1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hete luchtoven)
Hak de hazelnoten fijn met een mes. Meng de boter met de basterdsuiker en voeg daarna de noten toe. Doe het ei erbij en roer vervolgens het anijszaad en het kaneel en gemberpoeder erdoor. Meng nu de bloem erdoor. Het deeg moet makkelijk te rollen zijn, evt voeg je nog iets bloem toe. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol van het deeg een rol van duimdikte. Snijd er stukjes van en druk deze iets plat met je duim (vandaar ook de naam Dûmkes). Leg de koekjes op een ingevet bakblik en hou er ong 2 cm ruimte tussen. Bak de Dûmkes gaar en lichtbruin in 20-25 minuten.

dumkes

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s