Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Tiramisu op zijn Fries 8 augustus 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 17:56
Tags: ,

Naar aanleiding van mijn vorige post (Fryske Dumkes), en ik tiramisu lekker vind, ben ik eens gaan denken of ik ook een Friese versie kan bedenken. Hier en daar op internet gekeken naar recepten voor tiramisu (zonder ei). Ik heb deze recepten samengevoegd tot een tiramisu met Fryske Dumkes en Beerenburg. Het beste is om de tiramisu een paar uur van te voren te maken, zodat de smaken er lekker in kunnen trekken.
016

Ik heb de tiramisu in kleine wekpotjes gemaakt, maar in een schaal of bakblik kan natuurlijk ook. Dit recept is voor 4 wekpotjes.

Ingrediënten:
* 24 Fryske Dumkes
* 125 ml slagroom
* 150 gram mascarpone
* 2 borrelglaasjes Beerenburg
* 1 kopje koffie
* 3 el poedersuiker
* 2 el amandelschaafsel
* geraspte chocolade

Bereidingswijze:
Laat de koffie koud worden. Laat het amandelschaafsel wat bruin worden in een droge koekenpan. Klop de slagroom met 1 el poedersuiker net niet stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de poedersuiker en 1 borrelglaasje Beerenburg. Meng de slagroom en de mascarpone door elkaar, maar doe dit voorzichtig. Meng het andere borrelglaasje Beerenburg door de koffie. Dompel de Fryske Dumkes in het koffie-Beerenburgmengsel. Leg 2 Dumkes op de bodem van het wekpotje. Schep hier voorzichtig een laagje slagroom-mascarpone mengsel op en herhaal dit nog 2 keer. Je eindigt dan met slagroom-mascarpone. Hierop wat amandelschaafsel strooien en wat geraspte chocolade of evt cacaopoeder. Vul zo alle 4 wekpotjes, sluit het deksel en zet ze minimaal 4 uren in de koelkast.
Eet smakelijk!
017

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s