Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Pompoencake 27 september 2014

Filed under: koken — krektfriez @ 14:26
Tags: ,

Naast lekkere pompoensoep kun je van een pompoen ook heerlijke cake maken.
002

Ingrediënten:
* 500 gram pompoen, geraspt
* 300 gram bloem
* 1/2 zakje bakpoeder
* 300 gram rietsuiker
* 2 tl speculaaskruiden
* 4 eieren
* snufje zout
* 200 gram boter, gesmolten
* 150 gram rozijnen
* 1 sinasappel, geperst

Bereidingswijze:

Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de eieren, de afgekoelde gesmolten boter en het sinasappelsap. Meng hier ook het vruchtvlees van de pompoen door. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar. Vet de vorm in (ik heb een glazen tulbandvorm gebruikt) en doe hierin het beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bak de taart in ong 40 minuten af. Door verschil in pompoenen kan de baktijd iets langer of korter zijn. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een bord of schaal.

Eet smakelijk!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s