Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Fruitschuit 20 februari 2015

Filed under: koken — krektfriez @ 19:07
Tags: , , ,

Dit is mijn honderdste post op mijn blog en dat is wel een klein feestje waard. Ik heb een heerlijke taart gemaakt en het recept deel ik graag met jullie.

Voor mijn verjaardag wilde ik een taart maken, die ik nog niet eerder had gezien en ik heb uiteindelijk deze taart gemaakt. De bodem is van een appeltaartdeeg gemaakt en dit gecombineerd met chocolade, lemon-curd, lekker vers fruit (je kunt deze taart dan ook maken met fruit wat jij lekker vindt of nog hebt liggen).

094

Ingrediënten:
* 100 gram boter
* 100 gram witte basterdsuiker
* 200 gram bloem
* 5 gram bakpoeder
* 1/2 ei
* 1/2 zakje vanillesuiker
* snufje zout
* 50 gram pure chocolade
* 1-1,5 el lemon-curd
* 1 bakje mascarpone
* 125 ml slagroom
* 1 limoen
* vers fruit (ik heb gekozen voor aardbeien, kiwi en peer, maar je kunt verschillende soorten fruit gebruiken).

Bereidingswijze:
Mix in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, bakpoeder, ei, vanillesuiker en het zout in een kom tot een soepele deegbal. Beboter de bakvorm (ik gebruikte een lange platte bakvorm, maar je kunt de taart ook in een springvorm maken). Doe het deeg in de vorm en maak er een niet al te dikke bodem van. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem af in ong 15 minuten. Als de bodem lichtbruin kleurt is hij klaar.

Laat de bodem afkoelen. Smelt de chocolade en smeer een dun laagje op de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de chocolade weer stolt. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los met de limoenrasp en de helft van het limoensap. Meng de mascarpone en de slagroom voorzichtig door elkaar. Snij het fruit en leg de peer in het overgebleven limoensap (zodat het niet verkleurd). Doe het mascarpone/slagroommengsel in een spuitzak. Pak de bodem uit de koelkast en doe hier de lemoncurd op, strijk het voorzichtig uit over de bodem. Spuit dan de mascarpone/slagroom op de bodem en verdeel hierover het fruit. Evt. kun je er nog wat poedersuiker over strooien.

Advertenties
 

4 Responses to “Fruitschuit”

  1. Gees Says:

    Lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keer maken…
    groet Gees

  2. C. Kammen Says:

    He’Gerda, Gefeliciteerd. Knap gedaan. Misschien ook leuk om eens iets te doen met de nieuwe beweging van bewuster eten/koken. Google ; Zandloper, Lekker Anders (etenswijs) en Goed Zoet. Bevalt mij heel goed. Beter slapen, gladde huid, veel afgevallen en nagenoeg geen hongermomenten meer. Kortom fitter. Wel handig toch??? nu we “wat”ouder worden.

  3. […] het recept van mijn taart fruitschuit wordt ook lemon curd gebruikt. Ik heb dit laatst zelf gemaakt. En dit is natuurlijk veel lekkerder […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s