Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Lemon Curd 13 augustus 2015

Filed under: koken — krektfriez @ 17:14
Tags:

In het recept van mijn taart fruitschuit wordt ook lemon curd gebruikt. Ik heb dit laatst zelf gemaakt. En dit is natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje van de supermarkt. Het is eigenlijk heel simpel te maken en je kunt het voor heel veel verschillende recepten gebruiken. Lemon curd is bv ook lekker door yoghurt of kwark. Door een smoothie of op een plakje cake.

Via internet kom je eigenlijk maar 1 recept tegen. En dat is het volgende recept:
Ingrediënten:

* 125 gram ongezouten roomboter
* 200 gram kristalsuiker (liefst de fijne variant)
* de rasp van 2 grote of 3 kleine citroenen
* het sap van de citroenen (ong 130 ml)
* 2 eieren (even klutsen)

Bereidingswijze:
Zet een pannetje met water op en zet hierop een kleinere glazen schaal. Zet het vuur niet te hoog. De lemon curd wordt au-bain marie klaar gemaakt. Doe hierin de roomboter en de suiker. Laat dit smelten en los de suiker op. Blijf goed roeren. Hierbij de citroenrasp en citroensap voegen. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu de eieren toe. Het is nu erg belangrijk om goed te roeren, neem ook de zijkanten mee, anders krijg je een roerei in je lemon curd. Het mengsel gaat nu steeds wat dikker worden, maar je hebt wel even geduld nodig. Dit duurt ong 15 minuten. De curd moet een yoghurtdikte krijgen.
Hierna kun je de curd in een platte schaal gieten en laten afkoelen. Als de curd is afgekoeld is hij nog dikker geworden. Doe de curd in een goed schoongemaakte pot of weckpot. Je kunt de curd dan ongeveer 2 weken bewaren.

lemoncurd 1 (5)

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s