Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Granola 5 december 2015

Filed under: koken — krektfriez @ 13:11
Tags:

Vandaag voor het eerst granola gemaakt. Granola zijn krokant gebakken havermoutvlokken, waar je naar eigen smaak nog noten, pitten, fruit ed toe voegt.  Het is erg simpel om te maken.

Doe in een kom havermoutvlokken, wat kleiner gehakt ongezouten noten en wat pompoenpitten (of andere pitten, wat je zelf lekker vindt). Hierbij doe je honing, zoveel dat alles een beetje plakkerig is. Dit mengsel doe je op een bakplaat waar je een vel bakpapier op hebt gelegd. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet het bakblik in de oven voor 15 minuten en schep na een minuut of 8 alles even om. Hou het wel in de gaten, het mengsel moet niet te bruin worden natuurlijk. Laat het afkoelen op het bakblik.  12295296_448151048713377_7172052663005988798_n

Ondertussen kun je het fruit snijden. Let op je kunt geen vers fruit gebruiken, maar gebruik cranberries, dadels, rozijnen. Ik heb er ook wat gedroogde ananas in gedaan. Verder kun je er bv gerapste kokos in doen. Eigenlijk kun je er alles in doen, wat je zelf lekker vindt. Voor liefhebbers zijn gojibessen of acaibessen ook een goed alternatief.

Doe de afgekoelde granola in een goed afsluitende pot, dan kun je deze makkelijk een week bewaren.

12348125_448151062046709_2445551935305379344_n

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s