Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Hartige oliebollen 26 december 2016

Filed under: koken — krektfriez @ 10:55
Tags:

Voor oud en nieuw maakte ik vorig jaar hartige oliebolletjes. Erg lekker en weer eens wat anders dan ‘gewone’ oliebollen.

Wat heb je nodig?

  • een pak oliebollenmix
  • een bosje lente-ui (fijn gesneden)
  • een halve rode paprika (in kleine blokjes)
  • ong 100 gram hamblokjes (evt wat kleiner gesneden)
  • 75-100 gram geraspte parmezaanse kaas

Maak het beslag voor de oliebollen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hieraan de andere ingrediënten en roer nog een keer goed door. Laat het deeg rijzen.

Verwarm de frituur voor (gebruik schoon vloeibaar frituurvet) of warm in een pan zonnebloemolie voor.

Wanneer de olie op de juiste temperatuur is, maak dan kleine oliebolletjes (ik had de beschikking over een kleine ijsbollepel, maar een gewone eetlepel kan ook. Maak de lepel wat nat, dan glijdt het beslag er makkelijk af). Maak de bolletjes niet te groot. Draai ze om, als de bolletjes beginnen te drijven en wanneer ze mooi van kleur zijn, haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Eet smakelijk!

hartige-oliebolletjes-2

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s