Krekt Friez

Blog over koken, tuinieren, creatieve uitspattingen en wat er meer langs komt

Home made curry-ketchupsaus 18 september 2019

Filed under: koken — krektfriez @ 17:34
Tags: , ,

OK, ik snap dat je niet elke dag curry-ketchup maakt, maar het is wel een heel lekker en leuk recept als je tomaten op wilt maken. De tomaten kunnen prima wat overrijp zijn.

Wat heb je nodig?

  • 0,5 kilo tomaten
  • 5 middelgrote uien
  • 40 gram bruine suiker
  • 1 el zout
  • 2 el currypoeder
  • 1 dl rode wijnazijn
  • gemberpoeder (optioneel)
  • cayennepoeder (optioneel)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Staafmixer
  • fijne zeef
  • soeplepel of bolle lepel

Hoe maak je het?

Was de tomaten en snijd ze in stukken. Snipper de uien. Doe de tomaten en de uien in de kookpan en voeg hier de suiker, het zout, currypoeder en wijnazijn bij. Doe er zoveel water bij, dat alles bijna onder water staat. Zet de pan op het vuur en laat alles minimaal 45 minuten zachtjes koken. Doe wel een deksel op de pan, zodat niet al het water verdampt.

Na deze 45 minuten, pureer je het tot een saus. Hierna alles door een zeef roeren, je houdt dan een mooie gladde saus over. Deze zet je nogmaals op het vuur en laat je indikken tot gewenste sausdikte. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat cayennepoeder toe (voor wat pit) en wat gemberpoeder. Evt kun je nog zout en peper toevoegen. Toen ik de saus maakte heb ik dit allemaal niet meer toegevoegd omdat ik hem zonder al heerlijk vond.

Doe de saus over in schone flesjes of weckpotjes en laat ze afkoelen. Je kunt de saus het beste in de koelkast bewaren. Dit recept maakt ong 0,5 liter saus.

(recept via Smulweb)

71281835_1155421874652954_3752368289196539904_n

 

 

Plaats een reactie